Vergoedingen bij stress- & burn-out coaching

Er zijn verschillende mogelijkheden om je stress of burn-out coachtraject (geheel of gedeeltelijk) vergoed te krijgen afhankelijk van je persoonlijke situatie.  Kijk hieronder welke situatie voor jou van toepassing is en check de mogelijkheden voor vergoeding.

In overleg met de bedrijfsarts zijn werkgevers vaak bereid om de kosten van een coachtraject te vergoeden om (dreigend) verzuim door chronische stress en/of burn-out te voorkomen. Dit is ook belangrijk in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Hiervoor kun je contact opnemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Ook kennen steeds meer werkgevers persoonlijke budgetten toe aan werknemers in het kader van persoonlijke ontwikkeling of vitaliteit of duurzame inzetbaarheid. Je kunt hierover informatie inwinnen bij je leidinggevende of HR-medewerker.

Als ondernemer kun je de kosten van coaching als bedrijfskosten (voor persoonlijke ontwikkeling of opleiding) aftrekken van de belasting. Win voor de zekerheid altijd eerst advies hierover in bij je boekhouder of belastingadviseur.

Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten, dan is de kans groot dat het coachingtraject (geheel of gedeeltelijk) wordt vergoed door de verzekering. Vraag hiernaar bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Wanneer je recht hebt op een persoonsgebonden budget, kunnen de kosten van het coachtraject (geheel of gedeeltelijk) vergoed worden vanuit het PGB. Dit is per persoon en per situatie verschillend. Voor meer informatie en de voorwaarden kun je informeren bij de gemeente.

Ontvang je op dit moment een uitkering en ben je uitgevallen vanwege een burn-out, dan kun je bij het UWV informeren naar de mogelijkheden voor vergoeding van jouw coachtraject. Het UWV wil  immers graag dat jij zo snel mogelijk herstelt en op zoek kunt gaan naar een passende baan. Informeer bij jouw contactpersoon van het UWV naar de mogelijkheden.

Zet je eerste stap vandaag nog!

Klik op onderstaande button, vul je gegevens in en ik neem binnen één werkdag contact met je op voor een online kennismakingsgesprek. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. In dit gesprek geef ik je alvast een aantal waardevolle adviezen waarmee je direct aan de slag kunt.

Wil je liever eerst bellen? Dat kan natuurlijk ook! Mijn telefoonnummer is 06-13738443. 

aanvraag gratis kennismakingsgesprek