Je gelooft dat bevlogen en betrokken medewerkers bepalend zijn voor het succes van de organisatie. Daarom vind je het belangrijk om te investeren in het welzijn van je medewerkers en zijn duurzame inzetbaarheid en werkgeluk belangrijke thema’s op jouw HR agenda. Maar hoe zorg je nu voor een medewerker die is uitgevallen of dreigt uit te vallen vanwege stress of burn-out? 

Stress en burn-out treffen vaak je meest loyale en betrokken medewerkers . Medewerkers, die net altijd even dat stapje extra zetten en op wie je altijd kunt rekenen. Medewerkers met hart voor de zaak, die doorgaan zelfs als het eigenlijk al niet meer gaat. Als deze medewerkers uitvallen, legt dat een enorme druk op de organisatie. Vaak zijn ze ook nog eens lastig te vervangen. Intussen moet je de loonkosten gewoon doorbetalen en vervanging regelen – als dat al lukt – kost ook veel geld. Het werk verdelen over andere collega’s betekent dat de werkdruk voor hen toeneemt en is ook geen wenselijke optie.

Je kent de cijfers en weet dat het aantal ziektedagen door stressgerelateerd verzuim varieert van 167 dagen (bij stress) tot maar liefst 242 dagen (bij burn-out).  Uitgaande van de gemiddelde loonkosten van € 250,– per dag, betekent dit de alleen de loonkosten voor jouw zieke medewerker al kunnen oplopen tot zo’n  € 60.000,–  ( en dan heb je nog niet eens de kosten van vervanging meegerekend).

Verzuim door stress en burn-out kan je duur komen te staan!

Hoe sneller je de juiste begeleiding inzet, hoe sneller je medewerker weer terug is op de werkvloer. En daar is iedereen bij gebaat: in eerste plaats de betreffende medewerker, maar ook het team, de organisatie én niet in de laatste plaats jijzelf.

Ik doe niet aan wachtlijsten. Binnen één werkdag neem ik contact op met je zieke werknemer en binnen een week starten we met het traject. Via tussentijdse verslagen blijf je op de hoogte van de stand van zaken en – waar nodig – hebben we tussentijds telefonisch overleg. Ons gezamenlijk doel is dat jouw medewerker weer lekker in zijn vel zit en zo snel als verantwoord  mogelijk weer aan het werk kan én blijft.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Daarom kijk ik ook graag samen met je naar eventuele (preventieve) om te zorgen voor duurzaam vitale en gemotiveerde medewerkers.

Neem contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Een goede aanpak is maatwerk. Daarom bespreek ik graag in een vrijblijvend persoonlijk oriënterend gesprek hoe ik jou zou kunnen ondersteunen bij de aanpak van curatief én preventief stressgerelateerd verzuim binnen jouw organisatie. Meer weten? Mail of bel naar:

    • info@hiskedouma.nl
    • 06-13738443
Hiske Douma - Wandelcoach bij Stress en Burn-Out